Lån uden sikkerhed

Hvad er et lån uden sikkerhed og hvad betyder det for dig? Hvad er fordelene og hvad er ulemperne ved denne type af lån? Vi har set nærmere på forskellige lånemuligheder og har i denne artikel set nærmere på lån uden sikkerhed når det gælder hurtiglån.

Nettet bugner af forskellige lånemuligheder og låneselskaberne står i nakken af hinanden for at komme til at låne dig penge. Den lånetype som de oftest tilbyder dig er lån uden sikkerhed. Det vil sige lån, hvor du som låntager ikke behøver at stille nogen former for sikkerhed for at komme til at låne penge. Hvis du skal låne penge i banken, vil du i mange tilfælde skulle stille med sen sikkerhed i form af et hus, en bil eller noget andet værdifuldt. I tilfælde af at du så ikke kan betale pengene tilbage, så kan banken gøre krav i den sikkerhed, som du har stillet for lånet. Ved et lån uden sikkerhed er dette altså ikke en mulighed og dermed risikerer du ikke at miste dit hus eller din bil, hvis du af den ene eller den anden årsag havne ri en situation, hvor du ikke kan betale pengene tilbage. Dette er bestemt en fordel, som tiltaler de fleste låntagere.

Men ulempen ved denne type lån er samtidigt, at de ofte er forholdsvis dyre i renter, da du netop ikke skal stille med en sikkerhed for lånet. Det betyder at långiveren risikerer at miste alle sine penge, hvis du ikke kan betale pengene tilbage og dermed kan de ende med en sag, hvor de intet får igen. Derfor tager de fleste selskaber en forholdsvis høj rente, så der er taget højde for, at der engang imellem er låntagere, som ikke kan betale deres lån tilbage.

Lån uden sikkerhed kan findes mange steder på nettet og det kan være en fordel at sammenligne de forskellige lånetyper, da der kan være store forskelle på, hvad de enkelte långivere kræver og tilbyder. Det vil med andre ord sige, at der kan være penge at spare fra det ene lån uden sikkerhed til det andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.