Billige lån uden sikkerhed – findes de?

Når du står og mangler et lån, bliver det mere og mere benyttet, at man undersøger mulighederne for at få et kviklån uden sikkerhed. Sådan et lån kan være et godt alternativ til at låne penge i banken, hvis man står og skal bruge pengene med det samme og samtidigt ikke ønsker at gå i banken for at låne penge.

Oftest forventer din bankrådgiver, at du har en sikkerhed for de penge, som du gerne vil låne, da det er deres sikkerhed for at få lånet retur, hvis der kommer et tidspunkt, hvor du ikke kan betale pengene. Men udover at de ønsker sikkerhed for pengene, så ønsker de samtidigt at du kan svare på nogle spørgsmål som handler om, hvad pengene skal bruges på. Det er ikke altid, at du har mulighed for at svare på disse spørgsmål og i en sådan situation, kan et billig lån uden sikkerhed sandsynligvis være et godt alternativ i dit tilfælde.

For at afgøre, om et lån uden sikkerhed er en mulighed i dit tilfælde, så bør du først og fremmest undersøge grundigt, hvilke muligheder der findes på markedet og hvilke låneudbydere, der tilbyder dig denne type lån. Der findes efterhånden en del låneudbydere på markedet og selvom de alle sammen ligner hinanden meget, så er der alligevel nogle forskelle, som som kan få betydning for dig. For der findes ikke kun en del forskellige udbydere af hurtig lån. Der findes samtidigt flere forskellige former for lån og de er ikke alle sammensat på den samme fornuftige måde. Derfor må du sørge for at sætte dig godt ind i reglerne og læse vilkårene for de pågældende lån.

Du skal samtidigt overveje, at et lån uden sikkerhed ikke altid er en helt billig løsning. Ofte vil det være billigere at optage lånet i banken, da de netop ønsker sikkerhed for lånet, som de kan indfri, i tilfælde af du ikke har mulighed for at betale lånet. Optager du et lån uden sikkerhed, vil renten som regel være væsentligt højere, da der netop ingen garanti er for at få pengene igen, hvis ikke du er i stand til at betale pengene tilbage. Den højere rente dækker derfor for deres eventuelle underskud ved manglende tilbagebetaling af lånet. Et hurtigt lån uden sikkerhed bliver i næsten alle tilfælde givet, uden du behøver at argumentere for, hvordan du overvejer at bruge pengene.

Hvis du overvejer at låne penge, men ikke orker udfordringerne med at overbevise banken om, at du skal bruge penge til at købe motorcykel eller tage dit livs drømmerejse, så er et lån uden sikkerhed være en løsning for dig. Undersøg tingene grundigt, før du afgør, hvad der er det bedste lån i din situation.