Hurtig lån på nettet

Der findes i dag et væld af hurtig lån på nettet. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange muligheder, og hvis ikke man tænker sig om, kan man i værste fald ende ud med at vælge det forkerte lån. Hvis du overvejer et hurtig lån på nettet, er der nogle ting, som du selv kan gøre for at sikre dig, at du får de bedste muligheder og vilkår.

De seneste år er der kommet flere og flere låneudbydere til og der er blevet flere lånemuligheder at vælge mellem, end der nogensinde har været – Lån uden sikkerhed, Forbrugslån, Kviklån – Der er mange navne for den samme type lån. Men jo flere muligheder der kommer, jo sværere kan det også være at finde rundt. Så hvordan sikrer du dig, at du finder det lån, som passer bedst til dig og som giver dig det mest fordelagtige mål? Her er nogle ting, du kan gøre:

1. Undersøg de forskellige låneudbydere

Find de forskellige låneudbydere og find ud af, hvad de tilbyder. Er det billige lån eller er det dyre lån? Må man være registreret i RKI eller må man ikke? Er der tale om lån uden sikkerhed, eller skal du stille en sikkerhed for lånet? Nogle af disse ting kan gøre sig gældende for dine muligheder for at låne penge, så derfor er det en god idé at undersøge det grundigt helt fra starten, så du ved, hvad den enkelte låneudbyder tilbyder dig som kunde. Der er mange der tilbyder hurtig lån på nettet eller kviklån, og der kan være stor forskel på, hvad de tilbyder.

2. Undersøg ÅOP

Når man ser på lån, er det oftest renterne man ser på og sammenligner. Men et tal, der er vigtigere end selve renterne er ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og det er det samlede tal for de renter, du betaler samt de øvrige omkostninger, der er forbundet med lånet. I nogle tilfælde kan det godt betyde nogle ekstra procenter i renter, så derfor er ÅOP et mere reelt tal at sammenligne end selve rentesatsen. Når du har den laveste ÅOP, har du alt andet lige også det billigste lån, afhængig af eventuelle stiftelsesomkostninger, som du også skal huske at regne med.

3. Undersøg den månedlige ydelse

Udover ÅOP, så bør du desuden undersøge, hvad den månedlige ydelse er for det lån, som du overvejer at indgå. Den månedlige ydelse er et udtryk for, hvor mange penge du skal betale tilbage i måneden og det er selvfølgelig vigtigt, at den månedlige ydelse har en størrelse, hvor det er realistisk for dig at betale pengene tilbage. Derfor skal den ikke være for høj. Samtidigt er du også interesseret i at betale lånet tilbage, så det ikke bliver for dyrt i renter, så det er samtidigt vigtigt, at den månedlige ydelse ikke er for lav, så du aldrig bliver færdig med at betale pengene tilbage. Så sørg for at den månedlige ydelse er ”tilpas” i forhold til dine muligheder for at betale lånet tilbage.

4. Find andre, som har samme udbyder

For at undersøge, hvor godt den enkelte låneudbyder gør det og hvordan de behandler deres kunder, så kunne en mulighed være at spørge andre, som har den samme låneudbyder. På den måde får du muligheden for at høre nærmere om låne udbyderen, inden du vælger et hurtig lån på nettet. Så kan du vælge lånet fra, hvis du ikke synes, at det lyder som en god mulighed.

Hvis du overvejer et hurtig lån på nettet, så sørg for at se dig godt for, før du vælger det lån, som du ønsker at ansøge om. Der er penge at spare og mulighed for billige lån, hvis du gør det på den rigtige måde og sammenligner låneudbyderne op mod hinanden.