Lån som 18 årig

Når man fylder 18 år, så er der en meget vigtig ændring i forhold til tidligere, nemlig at man nu er blevet myndig. At være blevet myndig vil sige, at man nu er juridisk ansvarlig for de handlinger og aftaler man indgår og det vil sige, at man nu har muligheden for blandt andet at låne penge. Men hvad er fordelene og ulemperne ved at optage et lån som 18 årig?

Fordelene er helt klart, at nu kan man komme ud og købe de ting, som man altid har drømt om og prøve nogle ting af, som man ellers ikke ville have kunnet. Man kan med andre ord købe sig til en række goder og oplevelser, som man måske ikke ellers var kommet i nærheden af, hvis man ikke havde valgt at låne penge og optage et hurtig lån. Det kan også være, at pengene skal bruges til at købe de drømmebil, som du altid har drømt om. Mulighederne er mange og som 18 årig ligger verden for dine fødder.

Når du er 18 år, er der også lang tid til at betale lånet tilbage og dermed behøver du måske ikke i første omgang at tænke så meget over, hvordan og hvorledes lånet skal afdrages. Det er sikkert ikke noget, som du bruger så mange kræfter på at tænke over i det pågældende øjeblik.

Men selvfølgelig er der også ulemper ved at optage et lån som 18 årig og disse ulemper er til at tage og føle på. Først og fremmest har du sikkert ikke ret meget erfaring med at låne penge. I hvert fald ikke i den størrelsesorden, som du nu har mulighed for. Derfor kan du hurtigt komme til at indgå nogle aftaler, hvor du ikke lige med det samme kan gennemskue, hvilke konsekvenser det kan have på sigt. Det kan betyde, at du kan komme til at skylde flere penge væk, end du reelt har lyst til og afhængigt af beløbet, kan dette komme til at forfølge dig i rigtig lang tid fremover. Dette vil være rigtigt surt, hvis du så senere skal ud at låne penge til noget andet, da det kan betyde, at du ikke længere kan låne så mange penge, som du håbede på og dermed ikke længere kan optage et kviklån.

Hvis du vil optage et lån som 18 årig, så kan det være en rigtig god idé at tage nogen med på råd, som har prøvet det før og som ved, hvad man skal være opmærksom på. Det kan spare dig for rigtigt mange penge og kan vise sig at være en særdeles fornuftig beslutning. Der kan være mange paragraffer at gennemskue ved et lån som 18 årig og derfor er det en rigtig god idé ikke at gøre noget forhastet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.